Pudding crocant cu pere și afine
6 porții, gata în 1 oră, 339 calorii per porție, 11 g grăsimi, 52 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării puddingului
3 pere, curățate și tăiate bucăți
4 prune, tăiate sferturi
150 g afine
50 g zahăr tos
Zeama și coaja răzuită de la 1 lămâie
Pentru crusta crocantă
150 g făină
25 g fulgi de ovăz
50 g zahăr brun
1 linguriță bicarbonat
1 linguriță amestec de mirodenii
50 g unt, tăiat cuburi, plus pentru uns
1 ou, bătut
25 g migdale rumenite
Cum prepari puddingul crocant cu pere și afine
1 Încinge cuptorul la semnul 4/160 C. Combină fructele, zahărul, zeama și coaja de lămâie și apoi așază amestecul într-un vas de 1,5 litri rezistent la cuptor.
2 Pentru crusta crocantă pune ingredientele și un praf de sare într-un bol și amestecă-le până când seamănă cu pesmetul. Adaugă ouăle și încorporează-le cu furculița. Adaugă migdalele și presară deasupra fructelor.
3 Dă la cuptor 30 minute, până când se rumenește și devine crocant. Lasă să se răcorească ușor și servește cu cremă de ou sau cu înghețată de vanilie.