Tort cu prune și marțipan
12 porții, gata în 1 oră și 30 de minute, 300 calorii per porție, 15 g grăsimi, 35 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării tortului
300 g făină cu factor de creștere
150 g unt, tăiat cuburi
Coaja răzuită de la 1 portocală
2 ouă, bătute
100 ml lapte
350 g prune, tăiate felii
100 g marțipan, tăiat cuburi
2 linguri jeleu de coacăze
20 g fulgi de migdale, rumenite
Zahăr pudră pentru ornat
Cum prepari tortul cu prune și marțipan
1 Unge cu unt și tapetează cu făină tava rotundă de 20 cm. Încinge cuptorul la semnul 4/160 C.
2. Combină în tocătorul electric făina și untul până când seamănă cu pesmetul. Adaugă coaja de portocală și zahărul.
3 Amestecă ouăle cu laptele și apoi adaugă peste ingredientele uscate. Trebuie să obții un aluat tare – dacă e nevoie mai adaugă puțin lapte.
4 Așază jumătate din compoziție în formă și pune jumătate din prune deasupra. Presară jumătate din marțipan și apoi adaugă aluatul rămas. Nivelează suprafața și așază deasupra prunele rămase. Dă la cuptor 45-55 minute, până când se pătrunde. Lasă să se răcească pe grătar metalic.
5 Pune jeleul la încălzit, apoi unge tortul și presară migdalele.Când e complet rece, presară cu zahăr pudră
Pont: Tortul se poate păstra în cutie închisă ermetic până la 3 zile
Incearca si acest tort de mere delicios!