Tort cu prune și marțipan

tort-cu-prune-si-martipan

12 porții, gata în 1 oră și 30 de minute, 300 calorii per porție, 15 g grăsimi, 35 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării tortului

300 g făină cu factor de creștere

150 g unt, tăiat cuburi

Coaja răzuită de la 1 portocală

2 ouă, bătute

100 ml lapte

350 g prune, tăiate felii

100 g marțipan, tăiat cuburi

2 linguri jeleu de coacăze

20 g fulgi de migdale, rumenite

Zahăr pudră pentru ornat

Cum prepari tortul cu prune și marțipan

1 Unge cu unt și tapetează cu făină tava rotundă de 20 cm. Încinge cuptorul la semnul 4/160 C.

2. Combină în tocătorul electric făina și untul până când seamănă cu pesmetul. Adaugă coaja de portocală și zahărul.

3 Amestecă ouăle cu laptele și apoi adaugă peste ingredientele uscate. Trebuie să obții un aluat tare – dacă e nevoie mai adaugă puțin lapte.

4 Așază jumătate din compoziție în formă și pune jumătate din prune deasupra. Presară jumătate din marțipan și apoi adaugă aluatul rămas. Nivelează suprafața și așază deasupra prunele rămase. Dă la cuptor 45-55 minute, până când se pătrunde. Lasă să se răcească pe grătar metalic.

5 Pune jeleul la încălzit, apoi unge tortul și presară migdalele.Când e complet rece, presară cu zahăr pudră

Pont: Tortul se poate păstra în cutie închisă ermetic până la 3 zile

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Retete culinare