Praline cu ciocolată și alune
24 prăjituri gata în 1 oră + timp de răcire, 365 calorii per porție, 26 g grăsimi, 11 g grăsimi saturate
Ingrediente necesare preparării pralinelor
140 g unt
80 g zahăr tos
200 g făină simplă
25 g cacao
40 g alune prăjite și mărunțite
250 g cremă de ciocolată
2 ouă
50 g migdale măcinate
300 g cremă caramel
100 g frișcă
200 g ciocolată amăruie
ciocolată albă pentru ornat
Cum prepari pralinele cu ciocolată și alune
1 Încinge cuptorul la 4/ 180°C. Amestecă la mixer untul și zahărul până devine cremă. Cerne deasupra făină și cacao, apoi încorporează-le în compoziție împreună cu alunele. Pune compoziția într-o tavă de 22x31cm, unsă cu unt, și nivelează cu o lingura. Înțeapă din loc în loc cu o furculiță și coace 30 min până se întărește.
2 Amestecă la mixer crema de ciocolată, ouăle și migdalele, apoi întinde crema peste blat și nivelează. Coace la cuptor 10 min, apoi scoate și lasă la răcit.
3 Odată răcită, întinde crema caramel și ține la frigider 30 minute, pâna se întărește.
4 Topește la un loc smântâna și ciocolata într-un castron, la bain marie. Întinde crema peste stratul de caramel, apoi decorează cu ciocolată albă (fulgi, năsturei etc). Lasă să se întărească, apoi taie prăjitura în 24 de pătrate.