4 porții gata în 25 de minute, 354 calorii per porție, 10 g grăsimi, 45 g carbohidrați
1 lingură ulei de măsline
1 ceapă, tocată
650 ml lapte
200 ml supă limpede de legume
3 bucăți cartofi dulci, curățați și tăiați cuburi
200 g pește afumat
200 g conservă de porumb dulce
2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat
1 Într-un vas larg încinge uleiul și prăjește ceapa 5 min, până când se pătrunde. Stinge cu laptele și supa de legume și apoi adaugă cartofii dulci și adu
la punctul de fierbere. Micșorează flacăra și fierbe înăbușit circa 5 min, până când cartofii se pătrund.
2 Apoi adaugă peștele afumat și porumbul. Fierbe înăbușit 5-6 min, până când peștele se pătrunde și amestecă pentru ca bucățile să se sfărâme. Potrivește gustul de sare și piper și servește cu pătrunjel presărat deasupra.
În altă variantă poți înlocui peștele afumat cu conservă de pește afumat – e la fel de gustos.
Vezi și ce alte rețete delicioase poți face cu pește la conservă