Prăjiturele cu banane și caramel
18 bucăți gata în 40 de minute, 390 calorii per porție 20 g grăsimi
Ingrediente necesare preparării prăjiturelelor
125 g făină, plus un vârf de praf de copt
125g zahăr brun
125 g unt la temperatura camerei
2 ouă
75 g piure de banane
1 linguriță esență de vanilie
Pentru topping
175 g unt, la temperatura camerei
350 g zahăr pudră
380 g cremă caramel
100 g caramele, tăiate cubulețe
40 g felii de banane uscate
Cum prepari prăjiturelele cu banane și caramel
1 Încinge cuptorul la 4/180°C. Tapetează o tavă de brioșe cu forme de hârtie pentru copt.
2 Într-un castron, bate la mixer făina, zahărul, untul, ouăle, bananele și vanilia. Toarnă compoziția în formele de copt și dă la cuptor 20-25 minute.
3 Pentru topping, bate la mixer untul și zahărul pudră, adaugă 150 g cremă caramel și bate din nou la mixer. Toarnă compoziția într-un șpriț de ornat.
4 Odată ce s-a răcit blatul, taie din mijlocul blatului, apoi umple cu sos caramel. Presară cu caramele și felii de banana.