O prăjitură care impresionează prin felul în care arată, dar este mai ușor de făcut decât ți-ai imagina! Uite cum se prepară prăjiturile turnuleț!
foto prăjitură turnuleț Shutterstock
* 4-6 porții * timp de preparare 50 de minute
INGREDIENTE
Pentru blat
5 ouă
5 linguri zahăr
3 linguri făină
3 linguri cacao
1 lingură ulei
Apă (dacă blatul iese prea gros)
1 esență de rom
1 pliculeț praf de copt
Pentru creme
1 plic praf pentru frișcă + lapte
2 plicuri pudding de ciocolată + lapte
Pentru ornat
200 g ciocolată amăruie
Căpșune sau alte fructe, la alegere
MOD DE PREPARARE
1. Începem cu blatul, care se face foarte simplu: frec imai întâi ouăle cu zahărul, adaugi esența de rom și torni și cacaoa. După ce s-au incorporat bine aceste ingrediente, începi să adaugi și făina puțin câte puțin, apoi praful de copt. În caz că aluatul iese prea gros, mai poți aduăuga doar puțină apă.
2. Tapeteaza tava de cuptor (avem nevoie de una cât mai întinsă, mare) cu hârtie de copt, apoi toarnă tot aluatul și întinde-l în mod egal pe toată suprafața. Dă tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru 20-25 de minute.
3. Cât timp se coace blatul, ne apucam de creme – care se prepară după instrucțiunile de pe ambalaje. Dă-le la rece și așteaptă să se răcească și blatul ca să trecem la pasul următor.
4. După ce s-a răcit blatul, ia un pahar și cu gura în jos taie rotocoale din aluat. Ai nevoie de câte 4 pentru fiecare turnuleț, aranjate astfel: blat, strat de frișcă, blat, strat de pudding, blat, strat de frișcă.
5. Topește ciocolata în bain marie, iar după ce ai aranjat turnulețele și ciocolata s-a răcit un pic, toarn-o peste turnulețe. Ornează cu fructe și desertul este gata!
Poftă bună!