Pentru prăjitura Televizor n-ai nevoie de mari cunoștințe în bucătărie. Rețeta e ușoară, iar rezultatul este foarte gustos. Mai jos ai rețeta:
Foto prăjitura Televizor Shutterstock
INGREDIENTE
Pentru blatul de cacao:
250 g făină
5 ouă
120 g unt
120 g zahăr
150 ml lapte
4 linguri cacao
1 linguriță de praf de copt
Pentru blatul de vanilie:
4 ouă
4 linguri apă
5 linguri zahăr
5 linguri făină
1 pliculeț praf de copt
1 esență de vanilie
Pentru cremă:
250 g unt
250 g zahăr
200 ml lapte
2 linguri făină
1 esență de rom
1 linguriță cacao
MOD DE PREPARARE
Pentru blatul de cacao:
1. Separă albușurile de gălbenușuri, apoi bate albușurile spumă cu zahărul. Amestecă gălbenușurile cu untul lăsat la temperatura camerei, cacaoa, laptele și făina. Adaugă spuma de albușuri și praful de copt, apoi se toarnă în tava de prăjituri tapetată cu hârtie de copt. Dă tava la cuptor la 180 de grade, timp de 20 de minute. După ce se coace lasă-l la răcit doar în hârtia de copt.
Pentru blatul de vanilie:
2. Separă albușurile de gălbenușuri, apoi bate-le spumă cu zahărul. Adaugă gălbenușurile unul câte unul și incorporează-le, apoi adaugă făina și praful de copt. Dacă iese prea tare aluatul, adaugă și apa. Toarnă aluatul în aceeași tavă tapetată cu hârtie de copt (după ce ai scos blatul de cacao) și dă-o la cuptor pentru 20-25 de minute la 180 de grade.
Pentru cremă:
3. Amestecă laptele cu făina într-o oală pusă la foc mic spre mediu. Când începe să se îngroașe, ia oala de pe foc și lasă compoziția la răcit. Separat bate untul cu zahărul și esența de rom, iar după ce compoziția din oală s-a răcit complet, toarn-o peste unt. Dă castronul la rece.
Cum asamblezi prăjitura Televizor: Taie blatul de cacao pe jumătate, apoi așază prima bucată ca bază, întinde un strat de cremă, blatul alb, încă un strat de cremă și a doua bucată de blat cu cacao. Pe deasupra mai puteți întinde un strat de cremă sau o poți decora cu crema ori dulceața preferată.
Opțional o poți însiropa.
Dacă îți plac prăjiturile cu ciocolată, încearcă și această rețetă ușoară de amandine