Profită acum cât încă mai găsești piersici zemoase la piață! Iată cum se face o prăjitură răsturnată delicioasă:
* 4-6 porții * timp de preparare 40 de minute
INGREDIENTE
● 125 g făină
● 125 g unt
● un plic praf de copt
● 150 ml suc de piersici
● 2 ouă
● 125 g zahăr
● 6 piersici bine coapte
Pentru caramel:
● 150 g zahăr
● 2 linguri apă
MOD DE PREPARARE
1. Pentru caramel, zahărul şi apa se pun pe foc. După ce s-a format caramelul se toarnă pe fundul unei tăvi de tartă.
2. Se aşază piersicile întregi sau tăiate. Se topeşte untul. Se amestecă untul topit cu zahărul cu ajutorul unui tel, se adaugă făina şi praful de copt. Se amestecă şi apoi se pun ouăle unul câte unul şi, la final, sucul de piersici.
3. Se toarnă amestecul peste piersici şi se dă la cuptor pentru 30 de minute. Se scoate prin răsturnare.
O rețetă Libertatea pentru Femei