Pudding care-ți amintește de zilele de vară
Vara n-a trecut de mult, însă poți face rețeta asta oricand! Cum faci un pudding de vară:
• 6 porții • Gata în 20 min + timp de racire peste noapte • 290 calorii per porție • 1 g grasimi
INGREDIENTE
■ 175 g zahar tos
■ 1 kg fructe: amestec de capșune, afine, coacaze, zmeura
■ 10-12 felii de pâine toast alba, fara coaja
MOD DE PREPARARE
1 Într-un vas pe foc pune 6 linguri apa și adauga zaharul. Dizolva, adauga fructele și lasa sa fiarba 7-10 min. Strecoara fara sa presezi ca sa separi sucul.
2 Taie o felie de toast rotund ca sa acoperi baza unui bol de 1,5 l. Înmoaie felia în suc și așaz-o cu partea înmuiata în jos. Pune deoparte 4 felii pentru a acoperi vasul. Taie restul feliilor în 3 fâșii. Înmoaie fiecare fâșie în suc și tapeteaza marginile bolului cu partea înmuiata înspre exterior.
3 Pune fructele în mijloc și preseaza-le. Toarna aproape tot sucul, acopera cu feliile oprite deoparte și taie ceea ce depașește. Unge pâinea cu sucul ramas.
4 Așaza bolul într-un vas adânc pentru a recupera sucul care se va scurge, acopera bolul cu film alimentar, pune deasupra o farfurie și așaza pe ea o conserva grea. Da la rece peste noapte.
5 Pentru a servi, rastoarna pudingul pe platoul de servit, ai grija sa scuturi ca sa se desprinda bine. Servește cu frișca batuta și îndulcita.