Mâncărurile preparate după modelul Paleo sunt sănătoase, pentru că nu conțin produse procesate. Iată cum se face această prăjitură în straturi:
foto prăjitură Paleo în straturi Shutterstock
* 16 porții * timp de preparare 1 h 30 min
INGREDIENTE
Pentru blat
2 căni nuci
¾ cană curmale (fără sâmburi)
4 linguri ulei de cocos
Primul strat
1 cană unt de cocos
2 lingurițe oțet natural de mere
½ linguriță zeamă de lămâie
Un praf de sare
Al doilea strat
1 cană făină de cocos
1 cană lapte de cocos
2 linguri miere
1 linguriță esență de vanilie
Al treilea strat
½ cană unt de cocos
½ cană lapte de cocos
½ cană cacao pudră
2 linguri miere
Al patrulea strat
½ cană unt de cocos
¼ cană lapte de cocos
2 linguri miere
Ultimul strat
Ciocolată neagră rasă (cel puțin 80% cacao, fără zahăr adăugat)
MOD DE PREPARARE
1. Ca să prepari blatul, taie nucile si curmalele grosier, apoi cu robotul de bucătărie mixează-le până se fărâmițează (dar nu sunt praf). Adaugă uleiul de cocos și amestecă până se formează blatul lipicios. Tapetează tava de prăjitură (8×8) cu hârtie de copt, apoi întinde blatul uniform. Dă tava la frigider până prepari al doilea strat.
2. Pentru al doilea strat trebuie să combini ingredientele și să le mixezi până se formează o pastă omogenă, apoi toarnă crema peste stratul de biscuiți, cu o lingură. Întinde uniform și nivelează. Cât faci următorul strat, dă tava la frigider.
3. Pentru celelalte straturi cremoase, repetă procesul. La frigider se întăresc cremele, astfel că va fi destul de simplu să le întinzi una peste cealaltă.
4. Pentru ultimul strat, pur și simplu rade ciocolata neagră pe deasupra, apoi dă tava, din nou, la frigider. Lasă să se răcească și să se întărească, apoi o poți servi.
Poftă bună!
Cauți și alte rețete de dulciuri? Îți recomandăm prajitura tavalita cu cocos