Prăjitura imposibila cu dovleac

Hai să ne bucurăm din plin de bunătățile pe care ni le aduce toamna. Așa că am ales pentru tine o rețetă delicioasă de prăjitură cu dovleac. Se numește imposibilă pentru că… n-ai crede că se face așa repede și e atât de bună!

prajitura-imposibila-dovleac

foto prăjitură imposibilă cu dovleac via Shutterstock

* 8-12 porții * timp de preparare 30 de minute

INGREDIENTE

100 g făină

450 g piure de dovleac (îl poți face singură, rețeta mai jos)

70 g zahăr

2 ouă

1 esență de vanilie

200 g lapte condensat (neîndulcit)

2 lingurițe scorțișpară

¼ linguriță de praf de copt

¼ linguriță bicarbonat de sodiu

Pentru servit:

Frișcă sau caramel (opțional)

MOD DE PREPARARE

Tapetează o tavă de prăjitură cu hârtie de copt și încălzește cuptorul la 160 de grade Celsius.

  1. Într-un castron mare, amestecă toate ingredientele uscate.
  2. În alt castron, amestecă toate ingredientele umede cu un tel, până se omogenizează. Adaugă ingredientele uscate și bate-le bine până se omogenizează tot aluatul.
  3. Toarnă aluatul în tava pentru prăjitură și dă la cuptor pentru 25 de minute – nu se face testul cu scobitoarea, pentru că interiorul trebuie să rămână un pic umed. În schimb poți testa așa: apasă ușor pe prăjitură: dacă rămâne urma linguriței înăuntru, nu este gata. Dacă se ridică la loc, atunci o poți scoate de la cuptor.
  4. Scoate tava și lasă la răcit în jur de 30 de minute. Servește cu frișcă sau cu caramel– opțional.

Cum faci piureul de dovleac:

Dă pe răzătoare 1 kilogram de dovleac, apoi adaugă 2-3 linguri de unt. Călește-l pe foc până se înmoaie bine, apoi fă-l pastă cu mixerul vertical sau în robotul de bucătărie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Culinar