Prăjitura imposibila cu dovleac
Hai să ne bucurăm din plin de bunătățile pe care ni le aduce toamna. Așa că am ales pentru tine o rețetă delicioasă de prăjitură cu dovleac. Se numește imposibilă pentru că… n-ai crede că se face așa repede și e atât de bună!
foto prăjitură imposibilă cu dovleac via Shutterstock
* 8-12 porții * timp de preparare 30 de minute
INGREDIENTE
100 g făină
450 g piure de dovleac (îl poți face singură, rețeta mai jos)
70 g zahăr
2 ouă
1 esență de vanilie
200 g lapte condensat (neîndulcit)
2 lingurițe scorțișpară
¼ linguriță de praf de copt
¼ linguriță bicarbonat de sodiu
Pentru servit:
Frișcă sau caramel (opțional)
MOD DE PREPARARE
Tapetează o tavă de prăjitură cu hârtie de copt și încălzește cuptorul la 160 de grade Celsius.
- Într-un castron mare, amestecă toate ingredientele uscate.
- În alt castron, amestecă toate ingredientele umede cu un tel, până se omogenizează. Adaugă ingredientele uscate și bate-le bine până se omogenizează tot aluatul.
- Toarnă aluatul în tava pentru prăjitură și dă la cuptor pentru 25 de minute – nu se face testul cu scobitoarea, pentru că interiorul trebuie să rămână un pic umed. În schimb poți testa așa: apasă ușor pe prăjitură: dacă rămâne urma linguriței înăuntru, nu este gata. Dacă se ridică la loc, atunci o poți scoate de la cuptor.
- Scoate tava și lasă la răcit în jur de 30 de minute. Servește cu frișcă sau cu caramel– opțional.
Cum faci piureul de dovleac:
Dă pe răzătoare 1 kilogram de dovleac, apoi adaugă 2-3 linguri de unt. Călește-l pe foc până se înmoaie bine, apoi fă-l pastă cu mixerul vertical sau în robotul de bucătărie.