Prăjitura Albă ca Zăpada
Se spune că este cea mai bună prăjitură de casă… Alba Ca Zapada are de toate: o cremă dulce-acrișoară, un aluat pufos, o combinație de gusturi divine. Știai că rețeta aceasta se poate face chiar și sub formă de tort? Uite cum:
foto prăjitura Albă-ca-Zăpada via Shutterstock
* 6-8 porții * timp de preparare: 3 ore
INGREDIENTE
Pentru aluat:
2 ouă
10 linguri zahăr
10 linguri lapte
1 linguriță bicarbonat de sodiu stins cu zeamă de lămâie
12 linguri făină
1 esență de vanilie
Pentru cremă:
1 litru lapte
7 linguri făină
5 linguri zahăr
Zeama unei lămâi
Coaja rasă de la 1 lămâie
200 g unt la temperatura camerei
1 esență de vanilie
Pentru ornat:
Fulgi de cocos
MOD DE PREPARARE
- Ca să prepari aluatul trebuie să dizolvi mai întâi zahărul în lapte, amestecând bine cu telul. Adaugă ouăle și bicarbonatul de sodiu stins, apoi amestecă bine și făina.
- Tapetează tava de la cuptor cu hârtie de copt, apoi întinde jumătate de aluat și dă tava la copt pentru 20-25 de minute, la 180 de grade.
- Amestecă făina cu 10 linguri de lapte rece, apoi adaugă și zahărul.
- Pune restul de lapte pe foc mic cu coaja de lămâie, iar când începe să fiarbă, adaugă și laptele rece frecat cu făină și zahăr. Amestecă bine și lasă pe foc până când începe să scadă și să se îngroașe.
- După ce se răcește un pic crema (dar încă este caldă), adaugă untul puțin câte puțin. Amestecă bine cu un tel ca să se îngroașe. Adaugă la final zeama de lămâie și esența de vanilie.
- Întinde o foaie de aluat, apoi întinde crema răcită pe deasupra. Adaugă a doua foaie de aluat și întinde tot restul de cremă, apoi pudrează pe deasupra cu fulgi de cocos.
Poftă bună!
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Mai multe din Culinar