Prăjitură fină cu ciocolată și zmeură
Ciocolata dulce întotdeauna merge grozav cu fructele acrișoare. Zmeura este doar una dintre variante. Poți încerca orice alt fruct asemănător. Iată cum să prepari această prăjitură fină cu ciocolată:
* 4-6 porții * timp de preparare 40 de minute
INGREDIENTE
- 120 g ciocolată neagră
- 80 g unt
- 3 ouă
- 40 g zahăr pudră
- un praf sare
- 25 g făină
- 250 g zmeură
- 2 linguri zahăr pudră
MOD DE PREPARARE
- Într-o crăticioară se pun 5 linguri de zmeură şi cele 2 linguri de zahăr pudră. Se lasă să fiarbă 5 minute, să devină un piure care se strecoară şi apoi se pune la rece.
- Gălbenuşurile se amestecă bine cu 40 g zahăr, până ce se obţine o cremă albă în care se adaugă făina şi se omogenizează foarte bine, să nu rămână cocoloaşe.
- Ciocolata ruptă bucăţi şi untul se pun la topit la microunde sau la bain-marie şi apoi se adaugă în amestecul cu făină. Se bat albuşurile cu un praf de sare şi se adaugă şi ele, amestecând cu delicateţe.
- În forma de copt unsă cu puţin unt se toarnă un prim strat de aluat, se aşază zmeura şi apoi se dă la cuptor pentru 10 minute.
O rețetă Libertatea pentru Femei
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Mai multe din Culinar