Ciocolata dulce întotdeauna merge grozav cu fructele acrișoare. Zmeura este doar una dintre variante. Poți încerca orice alt fruct asemănător. Iată cum să prepari această prăjitură fină cu ciocolată:
![prajitura-ciocolata-zmeura]()
* 4-6 porții * timp de preparare 40 de minute
INGREDIENTE
- 120 g ciocolată neagră
- 80 g unt
- 3 ouă
- 40 g zahăr pudră
- un praf sare
- 25 g făină
- 250 g zmeură
- 2 linguri zahăr pudră
MOD DE PREPARARE
- Într-o crăticioară se pun 5 linguri de zmeură şi cele 2 linguri de zahăr pudră. Se lasă să fiarbă 5 minute, să devină un piure care se strecoară şi apoi se pune la rece.
- Gălbenuşurile se amestecă bine cu 40 g zahăr, până ce se obţine o cremă albă în care se adaugă făina şi se omogenizează foarte bine, să nu rămână cocoloaşe.
- Ciocolata ruptă bucăţi şi untul se pun la topit la microunde sau la bain-marie şi apoi se adaugă în amestecul cu făină. Se bat albuşurile cu un praf de sare şi se adaugă şi ele, amestecând cu delicateţe.
- În forma de copt unsă cu puţin unt se toarnă un prim strat de aluat, se aşază zmeura şi apoi se dă la cuptor pentru 10 minute.
O rețetă Libertatea pentru Femei
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro