Să tot mâncăm asemenea bunătăți în post! Iată cum am preparat eu o prajitură delicioasă cu cacao și gem:
foto prajitura de post Shutterstock
* 4 porții * timp de preparare 35 de minute + timp de răcire
INGREDIENTE
1 și ½ ceașcă făină
1 ceașcă zahăr cristale
4 linguri cacao neîndulcită
1 pliculeț praf de copt
1 lingură ulei
1 esență de rom
1 ceașcă gem (eu il prefer pe cel de prune, că este acrișor)
1 ceașcă apă
Vezi aici o colectie de retete de prajituri de post!
MOD DE PREPARARE
1. Într-un castron înalt, toarnă făina, zahărul și praful de copt, apoi amestecă-le bine. Mai departe adaugă apa, iar după ce amesteci bine și aluatul devine umed și ușor lichid, adaugă cacaoa. Încălzește cuptorul la 150 de grade.
2. După ce ai incorporat cacaoa, poți adăuga și gemul, cu o lingură, apoi poți adăuga uleiul. La final adaugă și esența de rom.
3. Toarnă aluatul într-o tavă de prăjituri și dă la copt pentru 25-30 de minute la 150 de grade Celsius.
Poftă bună!
Incearca aceste retete de dulciuri de post!