Morcovii sunt dulci, așa că nici nu ai nevoie de zahăr pentru o prăjitură atât de gustoasă!
* 12 porții * timp de prepapare 1h și 30 min + timp de răcire * 544 calorii/ porție, 79 mg grăsimi.
foto prăjitură de morcov Shutterstock
INGREDIENTE
Pentru blat:
400 g morcov ras
400 ml zeamă neîndulcită de ananas
45 g ghimbir mărunțit
Zeama de la o lămâie + coaja rasă
¾ ceașcă suc de mere neîndulcit
1 ceașcă lapte de cocos
4 ouă
200 g făină de cocos
75 g nuci tăiate grosier
120 g caise deshidratate, fără adaos de zahăr
2 lingurițe bicarbonat de sodiu
2 linguri scorțișoară
Pentru glazură:
500 g cremă de brânză, la temperatura camerei
150 g unt de cocos
2 linguri miere nepasteurizată
1 lingură esență de vanilie
MOD DE PREPARARE
1. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și tapetează cu hârtie de copt o tavă rotundă cu inel detașabil.
2. Într-un castron mare amestecă toate ingredientele uscate. În alt castron mixează-le pe cele umede până ce se omogenizează, apoi adaugă al doilea mix peste ingredientele uscate și amestecă până ce se incorporează. Toarnă aluatul în tava de copt și dă-o la cuptor pentru aproximativ 60 de minute – marginile trebuie să devină maron-aurii. După ce este gata, lasă-l să se răcească complet.
3. În timp ce se coace aluatul, poți prepara glazura: amestecă crema de brânză cu untul de cocos, apoi adaugă mierea și esența de vanilie. Dă crema rezultată la rece, până se răcește complet și aluatul.
4. Cu un cuțit foarte bine ascuțit, taie blatul răcit în două, ca să faci două blaturi. Pe primul blat întinde un strat de cremă, așază deasupra al doilea blat și acoperă prăjitura cu toată crema. Ornează după plac.