Prăjitură de griș, însiropată
Prăjitura de griș se face destul de simplu și cu siguranță este pe placul copiilor. Un desert simplu, menit să satisfacă pofta de dulce.
* 6-8 porții * timp de preparare 35 de minute + timp de așteptare
INGREDIENTE
4 ouă
50 g zahăr pudră
80 ml suc de portocale
80 g griş fin
40 g migdale întregi
40 g făină migdale
sare
un praf scorţişoară
Pentru sirop:
100 g zahăr pudră
200 ml apă
50 g miere
esenţe, după gust
MOD DE PREPARARE
- Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi scorţişoara, se adaugă sucul strecurat de portocală, grişul şi cele două tipuri de migdale. Se amestecă şi se lasă să se odihnească 15 minute.
- Se bat albuşurile cu un praf de sare şi se pun în două reprize în aluatul odihnit. Se toarnă apoi, după amestecare, într-o tavă unsă cu unt. Se coace 20 de minute.
- Între timp, se pregăteşte siropul, pentru care ingredientele se fierb 5 minute.
- Se scoate prăjitura, se lasă 15 minute să se răcorească şi apoi se toarnă siropul puţin câte puţin. Se lasă până a doua zi, când se taie şi se aduce la masă.
O rețetă Libertatea pentru Femei.
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Mai multe din Culinar