Gofrele belgiene sunt cele mai bune proaspete, de aceea cele făcute în casă sunt mult mai bune decât cele de cumpărat. Iată o rețetă bună și rapidă.
foto gofre belgiene via Shutterstock
* 10 porții * timp de preparare 22 de minute
INGREDIENTE
2 cești făină
2 linguri zahăr cristale
1 linguriță praf de copt
½ linguriță sare
1 și ¾ cești apă
¾ frișcă lichidă
6 linguri unt (topit complet)
2 ouă
MOD DE PREPARARE
Adună toate ingredientele într-un bol încăpător și amestecă-le cu ajutorul unui tel. Nu amesteca foarte mult compoziția, altfel gofrele vor ieși tari. Lasă aluatul să se odihnească timp de 5 minute, apoi le poți turna în formele de gofre (aparatul seamănă cu prăjitorul de sendvișuri) încălzite în avans. Le poți prăji și în tigaie timp de 2 minute pe fiecare parte – vor ieși ca niște clătite pufoase.
Servește-le calde cu fructe, sosuri dulci, gemuri sau cremă de ciocolată.