Prăjitură cu mure și biscuiți
Este delicioasă, iar biscuiții îi dau o textură interesantă. Iată cum se prepară prăjitura aceasta cu mure și biscuiți:
foto prăjitură cu mure și biscuiți Shutterstock
* 6-8 porții * timp de preparare 50 de minute
INGREDIENTE
500 g biscuiți digestivi mărunțiți
250 g unt topit
3 ouă
3 linguri zahăr
3 linguri făină
1 praf de copt
300 g mure
MOD DE PREPARARE
1. Topește untul și lasă-l să se răcească până ajunge la o temperatură suportabilă (pentru mâinile tale). Toarnă biscuiții mărunțiți într-un castron încăpător și toarnă untul topit peste ei, apoi frământă-i ca și cum ai frământa cocă. Nu îi face un aluat omogen, ci trebuie să arate ca niște firimituri mari.
2. Tapetează tava în care vei face prăjitura cu hârtie de copt, apoi cu o parte din biscuiții frecați cu unt acoperă tot fundul tăvii. Stratul trebuie să fie subțire, în jur de jumătate de centimetru sau chiar un centimetru. Nivelează și presează ușor cu podul palmei.
3. Într-un bol cu margini înalte preparăm aluatul: freacă ouăle cu zahărul, apoi adaugă făina puțin câte puțin și praful de copt. După ce ai incorporat ingredientele uscate, prăfuiește murele cu făină.
4. Toarnă aluatul peste stratul de biscuiți din tavă, apoi adaugă murele prăfuite cu făină. Dă tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 15 minute. După 15 minute, scoate tava și toarnă pe deasupra restul de biscuiți frecați cu unt. Dă tava din nou la cuptor pentru încă 10-15 minute.
5. După ce prăjitura s-a copt, scoate-o din cuptor și las-o să se răcească un pic. O poți servi caldă, cu înghețată, sau rece cu mure.
Poftă bună!