O prăjitură delicioasă, cu mult mac și multă voie bună. Se face rapid. Iată cum:
foto Prăjitură cu mac și lămâie Shutterstock
* 4-6 porții * timp de preparare 45 de minute
INGREDIENTE
5 ouă (la temperatura camerei)
5 linguri de zahăr
3 linguri ulei
3 linguri făină
1 pliculeț praf de copt
Coaja rasă a unei lămâi (cât mai mari)
5 linguri semințe de mac
Pentru ornat: zahăr pudră (opțional)
MOD DE PREPARARE
1. Separă albușurile de gălbenușuri, apoi mixează albușurile spumă cât mai tare. Adaugă 2 linguri de zahăr, puțin câte puțin, mixând încontinuu. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
2. Freacă gălbenușurile cu 3 linguri de zahăr, apoi adaugă uleiul și macul. Omogenizează. Adaugă și coaja de lămâie.
3. Adaugă albușurile bătute spumă peste gălbenușuri, amestecând încet cu o lingură. Adaugă praful de copt și făina, incorporându-le puțin câte puțin.
4. Tapetează o tavă rotundă de prăjitură (poate fi și o formă de chec) cu hârtie de copt și toarnă aluatul. Dă tava la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade.
5. Când servești prăjitura, o poți pudra cu zahăr.
Poftă bună!