Ne plac foile de plăcintă și ne place și crema de mascarpone. Mai lipsește doar să le punem împreună într-o prăjitură delicioasă. Cum preferăm noi s-o preparăm pe aceasta:
![foi-mascarpone]()
* 4-6 porții * timp de preparare 45 de minute * timp de coacere 25 de minute
INGREDIENTE
un pachet aluat foietaj
un pic de apa
2 lingurițe zahar pudra
Pentru cremă:
250 g brânza mascarpone
200 ml frișca lichida
100 g zahar pudra
esența de vanilie
MOD DE PREPARARE
- În tava mare de aragaz se pune hârtie de copt. Aluatul se stropește cu apa și se presara cu zahar. Se acopera aluatul cu o alta bucata de hârtie unsa si apoi se pun bucați de suporturi de lemn care sa împiedice aluatul sa creasca. Se coace timp de 15 minute.
- Se scoata tava din cuptor, se scoate foaia de copt, se întoarce aluatul pe partea cealalta si se presara cu zahar pudra. Se pune din nou foaia de copt si suportul de lemn si se da iar la foc 10 minute. Se scoate aluatul, se lasa sa se raceasca usor, apoi se taie în trei parți.
- Între timp, se prepara crema. Se amesteca mascarpone cu zaharul pudra și esența de vanilie, dupa care se omogenizeaza ușor cu frișca batuta.
- Se asaza pe un platou prima foaie, apoi crema de vanilie, alta foaie, iar crema de vanilie și apoi ultima foaie ușor marunțita. Se lasa la frigider 30 de minute.
Cauți o altă rețetă de prăjitură cu cremă. Încearcă o rețetă de cremsnit
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro