Prăjitură cu ananas și tequila
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2014/10/prajitura-ananas.jpg)
Cui nu i-ar plăcea măcar să guste din o asemenea bunătate? Iată cum facem noi prăjitura cu ananas și tequila!
- 12 porții • Gata în 1 ora • 394 calorii per porție • 20 g grasimi
INGREDIENTE
■ 1 ananas, curațat și taiat segmente
■ 200 g unt + 25 g pentru ornat
■ 200 g zahar tos
■ 4 oua
■ 175 g faina integrala
■ 200 g faina cu factor de creștere
■ 2 lingurițe amestec de mirodenii
■ 1 lingurița ghimbir razuit
■ Coaja rasa de la 1 lamâie
PENTRU SIROP
■ 50 g unt sarat
■ 50 g zahar brun
■ Coaja rasa și zeama de la 1 lamâie
■ 2 linguri tequila
MOD DE PREPARARE
1 Încinge cuptorul la semnul 4/180°C. Unge cu unt o forma rotunda de prajitura sau pune în mijlocul unei forme rotunde un bol rezistent la cuptor. Tapeteaza cu faina. Marunțește în tocatorul electric ¼ din ananas pâna obții o pasta.
2 Cu ajutorul telului electric combina untul cu zaharul pâna când amestecul devine pufos și se deschide la culoare. Adauga pe rând ouale, amestecând complet dupa fiecare. Încorporeaza pasta de ananas, faina și faina cu factor de creștere, mirodeniile și un praf de sare.
3 Toarna compoziția în forma pregatita și niveleaza suprafața. Da la cuptor 35 min sau pâna când scobitoarea înfipta în mijloc iese curata.
4 Pentru ornat, topește untul ramas într-un vas la temperatura potrivita și prajește ananasul 5 min pe fiecare parte, pâna când se rumenește și se caramelizeaza.
5 Pentru a prepara siropul, topește untul sarat și zaharul la foc mic; când zaharul e dizolvat, amesteca și fierbe 2 min; ia vasul de pe foc și stinge cu tequila și zeama de lamâie.
6 Lasa prajitura sa se raceasca în forma. Scoate apoi pe platoul de servit, înțeapa din loc în loc și toarna sirop. Așaza segmentele de ananas deasupra, presara coaja de lamâie razuita și toarna sirop. Servește cu înghețata.