Prăjitura cremoasă ”Adriana”
Când eram mică nu știam numele prăjiturilor, ci le alegeam mereu pe cele din vitrină care mi se păreau că arată mai bine. Acum, însă, mi se pare mai drăguț ca deserturile să aibă și nume. Iată cum fac eu prăjitura Adriana:
foto prăjitura Adriana via Shutterstock
* iese o tavă medie de prăjitură
INGREDIENTE
Pentru blat
6 ouă
6 linguri apă
6 linguri zahăr
10 linguri făină
2 linguri cacao
½ linguriță esență de rom
1 linguriță praf de copt
Pentru cremă
1 plic praf de cremă de vanilie + laptele necesar
2 linguri zahăr
2 pliculețe zahăr vanilat
200 ml frișcă lichidă
Pentru glazură
250 g ciocolată neagră
50 g unt
MOD DE PREPARARE
- Ca să faci blatul, bate albușurile spumă tare, apoi adaugă zahărul în ploaie și apa. Gălbenușurile se incorporează cu grijă în albușuri, apoi se adaugă făina în ploaie, cu cacaoa și praful de copt. După ce ai omogenizat compoziția adaugă esența de rom. Toarnă aluatul în tava tapetată ci hârtie de copt și dă-o la cuptor la 180 de grade, pentru jumătate de oră.
- Pentru cremă: bate praful de cremă de vanilie cu laptele necesar, apoi adaugă frișca lichidă și bate până se face spumă, însă nu foarte tare. Adaugă zahărul și bate până se face spumă tare. Dă la rece pentru 20-30 de minute.
- Topește ciocolata cu untul pe foc mic, apoi lasă la răcit. Se toarnă peste crema albă abia când mai este doar puțin călduță.
Cum faci prăjitura Adriana: după ce s-a răcit blatul întinde pe toată suprafața lui crema albă și uniformizează. Întinde apoi, pe deasupra, ciocolata topită. Dă la rece ca să se întărească.