Prăjitura care se face cu un singur ou: iată rețeta

Prăjitura care se face cu un singur ou este delicioasă, ieftină și are o rețetă simplă la îndemâna oricui. Toate gospodinele trebuie să cunoască această rețetă: este prăjitura ideală pentru a fi servită la cafeaua de dimineață.

Prăjitura care se face cu un singur ou: iată rețeta

Timpul de preparare este foarte scurt, nu e nimic complicat iar gustul final este cât se poate de satisfăcător. Prăjitura cu un singur ou și banane este foarte cerută de utilizatorii rețelelor sociale. Tot mai multe persoane întreabă despre această rețetă și caută poze cu rezultatul final.

Ingrediente pentru prăjitura cu un singur ou

  • 1 ou
  • 2 banane tăiate feliute
  • 150 g faina
  • 150 ml lapte
  • 80 g zahar
  • 60 ml ulei de floarea-soarelui
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • zahăr pudră
  • praf de copt
  • oțet sau zeamă de lămâie

Mod de preparare prăjitura cu un ou:

Se bate oul cu puțină sare, zahăr vanilat, esența de vanilie și 80 g zahăr. Se adaugă laptele, apoi uleiul și făina, treptat, ca să nu se formeze cocoloașe. Se amestecă bine. Dizolvi praful de copt în puțin oțet sau zeama de lamaie si adaugi in compozitie continuand sa amesteci pentru a obtine un aluat cat mai aerat.

Într-o cratiță de teflon presari zahăr astfel încât să îi acoperi fundul. Tai bananele felii și le aranjezi pe fundul cratiței. Torni cu grijă compozitia și acoperi feliuțele de banane apoi pui capac și o pui pe aragaz la foc mic, timp de aproximativ 15-20 de minute. Răstoarnă prăjitura pe o farfurie și apoi pune-o înapoi în cratița din teflon pentru a se coace și pe cealaltă parte. Dupa 3-4 minute, prăjitura cu un singur ou e gata.

Prajitura poate fi servita simpla sau cu miere/caramel/topping deasupra, la cafea, dupa preferințe.

Fasole cu cârnați

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Culinar