Napolitane cu caramel și nuci, după rețeta bunicii

De fiecare dată când mergeam în vizită la bunica mea, făcea o napolitană cu caramel și nuci delicioasă. E un desert simplu, care mereu îmi va aduce aminte de vacanțele la bunici. Cum se face:

napolitane-nuci-caramel

foto napolitane cu nuci și caramel Shutterstock

INGREDIENTE

4 foi de napolitane de cumpărat

Pentru umplutură:

150 g zahăr (alb sau brun)

40 g frișcă lichidă

40 g lapte

4 linguri unt

1 vârf de sare

1 lingură esență de vanilie

200 g nuci tăiate grosier

MOD DE PREPARARE

  1. Amestecă zahărul cu frișca lichidă, laptele, untul și sarea într-o oală în care vei face sosul de caramel. Focul trebuie să fie mic spre mediu.
  2. Amestecă ușor cu telul, cât oala este pe foc, timp de 5-7 minute. Sosul deja ar trebui să se îngroașe. Adaugă esența de vanilie și mai lasă pe foc să se mai îngroașe. Când are o consistență cremoasă, oprește focul și lasă oala la răcit.
  3. Întinde o foaie de napolitană într-o tavă, apoi pe deasupra toarnă sos de caramel. Împrăștie pe deasupra nuci, apoi repetă până termini toate foile de napolitană. Lasă tava la răcit câteva ore. După ce s-a răcit și s-a întârit taie în romburi sau pătrățele.

Poftă bună!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Culinar