Napolitane cu caramel și nuci, după rețeta bunicii
De fiecare dată când mergeam în vizită la bunica mea, făcea o napolitană cu caramel și nuci delicioasă. E un desert simplu, care mereu îmi va aduce aminte de vacanțele la bunici. Cum se face:
foto napolitane cu nuci și caramel Shutterstock
INGREDIENTE
4 foi de napolitane de cumpărat
Pentru umplutură:
150 g zahăr (alb sau brun)
40 g frișcă lichidă
40 g lapte
4 linguri unt
1 vârf de sare
1 lingură esență de vanilie
200 g nuci tăiate grosier
MOD DE PREPARARE
- Amestecă zahărul cu frișca lichidă, laptele, untul și sarea într-o oală în care vei face sosul de caramel. Focul trebuie să fie mic spre mediu.
- Amestecă ușor cu telul, cât oala este pe foc, timp de 5-7 minute. Sosul deja ar trebui să se îngroașe. Adaugă esența de vanilie și mai lasă pe foc să se mai îngroașe. Când are o consistență cremoasă, oprește focul și lasă oala la răcit.
- Întinde o foaie de napolitană într-o tavă, apoi pe deasupra toarnă sos de caramel. Împrăștie pe deasupra nuci, apoi repetă până termini toate foile de napolitană. Lasă tava la răcit câteva ore. După ce s-a răcit și s-a întârit taie în romburi sau pătrățele.
Poftă bună!
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Mai multe din Culinar