(P) Prăjiturile de iarnă: 3 rețete simple, gata în mai puțin de o oră

Prăjiturile de iarnă 3 rețete simple, gata în mai puțin de o oră

Mesele în oraș sunt prilej de conversație și de experiențe culinare inedite, dar uneori, după o zi obositoare, nu îți dorești altceva decât să petreci ore tihnite în confortul casei tale și să îți strângi prietenii în jurul unui pahar de vin și al unor preparate create de tine.

Sunt momentele în care preferi să lași deoparte cărțile de bucate cu rețete complicate și să te îndrepți spre alimentele medicament', care te transportă imediat în trecut, în casa primitoare a bunicilor.

Una dintre alegerile întotdeauna binevenite o reprezintă prăjiturile de casă pe care le poți pregăti în cel mai scurt timp la cuptor. Dacă în bucătărie ai un cuptor electric, lucrurile sunt la fel de simple, dar află mai întâi care sunt cele mai potrivite temperaturi de coacere la cuptorul electric, în funcție de preparat (biscuiți simpli, brioșe, tarte, plăcinte).

Iată câteva rețete simple de prăjituri de iarnă, pe care le poți pregăti în mai puțin de o oră:

Fursecuri cu dulceață

Ingrediente:

  • două căni făină albă
  • ½ linguriță praf de copt
  • ½ linguriță sare
  • ½ cană unt
  • ½ cană zahăr
  • un ou mare
  • o linguriță esență de vanilie
  • diverse tipuri de gem sau dulceață.

Mod de preparare:

  • Preîncălzește cuptorul la 220º C.
  • Într-un castron mare, amestecă făina, praful de copt și sarea.
  • Într-un alt castron, amestecă untul împreună cu zahărul, timp de cinci minute, până când se obține o consistență cremoasă. Adaugă oul și vanilia, apoi restul ingredientelor.
  • Aluatul astfel obținut se modelează sub forma unor bile, pe care apoi le poți așeza pe tava tapetată cu hârtie de copt.
  • În centrul fiecărei bile se apasă cu degetul pentru a crea o adâncitură, apoi se umple cu gem sau dulceață.  
  • Tava se menține la cuptor aproximativ 15 minute, până când marginile fursecurilor devin aurii.

Bezele cu mentă

Ingrediente:

  • trei albușuri mari
  • 1/4 linguriță cremă de tartar
  • esență de mentă
  • 150 de grame zahăr fin
  • un praf de sare.

Mod de preparare:

  • Preîncălzește cuptorul la 100º C și tapetează două tăvi mari cu hârtie de copt.
  • Adaugă în bolul mixerului albușurile și bate-le la viteză medie. Când începe să se formeze spuma, poți adaugă sarea, crema de tartar și esența de mentă.
  • Se trece la viteza maximă când compoziția începe să se întărească și se adaugă treptat zahărul. Mixerul se oprește atunci când compoziția este vizibil întărită (are vârfuri tari).
  • Se umple o pungă de patiserie cu compoziția astfel obținută, pentru a obține forma de bezea în tavă.
  • Tava cu bezele se introduce la cuptor timp de 50-60 minute.

Pâine dulce

Ingrediente:

  • o cană unt
  • ⅓ cană zahăr pudră
  • o linguriță extract de vanilie
  • 2 ½ căni făină albă
  • ½ linguriță sare
  • un ou bătut amestecat cu o lingură apă.

Mod de preparare:

  • Preîncălzește cuptorul la 220º C și pregătește o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • Într-un castron mare, amestecă cu ajutorul unui mixer de mână untul și zahărul pudră, apoi adăugă extractul de vanilie.
  • Adaugă mai departe făina și sarea și amestecă în continuare.
  • Aluatul astfel obținut se ține la frigider timp de 15 minute.
  • Scoate aluatul de la rece și taie-l în forme pătrate, pe care le așezi apoi în tavă.
  • Timpul de coacere este de 18-20 minute.

Sursa foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar