Gata în o oră și 30 minute, rezultă 22 bucăți, 220 calorii per porție, 12,5 g grăsimi, 23 g carbohidrați
90 g unt înmuiat la temperatura camerei
90 g zahăr tos
90 g migdale măcinate
30 g făină integrală
1 ou bătut
375 g aluat de tartă
400 g amestec de fructe deshidratate, miere și măr răzuit
Fulgi de migdale – opțional
Zahăr pudră pentru presărat
1 Combină zahărul cu untul până când amestecul se deschide la culoare. Adaugă migdalele, făina, oul, amestecă și lasă deoparte.
2 Întinde aluatul într-o foaie subțire de 3 mm. Decupează discuri pentru formele mici de tartă. Adună tot aluatul căzut și remodelează până când epuizezi întreaga cantitate. Dă la rece în timp ce cuptorul se încinge la semnul 4/180°C.
3 Așază aluatul în forme și umple cu o linguriță de umplutură din amestecul de fructe și 2 lingurițe din amestecul cu migdale. Presară fulgii de migdale.
4 Dă la cuptor 35 minute, întorcând tava la jumătatea intervalului. Lasă să se răcorească 5 minute și apoi așază pe grătar metalic pentru a se răci complet. Presară zahăr pudră.