Plăcintă țărănească cu linte și legume
Plăcinta țărănească se face cu cele mai gustoase ingrediente. De aceea ți-o propun și pe cea cu linte și legume. Este sățioasă și de post!
* iese o tavă medie * timp de preparare 40 de minute
INGREDIENTE
600 g cartofi, înțepați
3 linguri ulei de masline
1 ceapa, tocată
2 morcovi, taiați cuburi
2 buc pastârnac, taiat cuburi
2 codițe de țelina, tocata
2 caței de usturoi, taiați felii
1 litru supa limpede de legume
2 linguri pasta de roșii deshidratate
400 g linte
4 linguri lapte
1 lingura ulei de masline
3 linguri ceapa verde, tocata
MOD DE PREPARARE
1 Încinge cuptorul la semnul 6/2000C. Da cartofii la microunde la temperatura maxima 10 min. Soteaza ceapa într-un vas uns cu ulei de masline 5 min, apoi adauga morcovul, pastârnacul, țelina și usturoiul și ține pe foc 5 min, amestecând.
2 Adauga supa și pasta de roșii și lasa sa fiarba înabușit 20 min, pâna când legumele se patrund. Adauga lintea și lasa sa se patrunda.
3 Curața cartofii de coaja, asezoneaza cu sare și piper, adauga laptele și uleiul de masline. Zdrobește și amesteca pentru a obține un piure.
4 Pune legumele într-un vas și așaza deasupra piureul și da la cuptor ca sa se rumeneasca. Servește presarata cu ceapa verde.
Poți savura și una dintre aceste placinte de post pe care le-am pregatit pentru tine!