Plăcintă țărănească cu linte și legume

Plăcinta țărănească se face cu cele mai gustoase ingrediente. De aceea ți-o propun și pe cea cu linte și legume. Este sățioasă și de post!

placinta-taraneasca-legume

* iese o tavă medie * timp de preparare 40 de minute

INGREDIENTE

600 g cartofi, înțepați

3 linguri ulei de masline

1 ceapa, tocată

2 morcovi, taiați cuburi

2 buc pastârnac, taiat cuburi

2 codițe de țelina, tocata

2 caței de usturoi, taiați felii

1 litru supa limpede de legume

2 linguri pasta de roșii deshidratate

400 g linte

4 linguri lapte

1 lingura ulei de masline

3 linguri ceapa verde, tocata

MOD DE PREPARARE

1 Încinge cuptorul la semnul 6/2000C. Da cartofii la microunde la temperatura maxima 10 min. Soteaza ceapa într-un vas uns cu ulei de masline 5 min, apoi adauga morcovul, pastârnacul, țelina și usturoiul și ține pe foc 5 min, amestecând.

2 Adauga supa și pasta de roșii și lasa sa fiarba înabușit 20 min, pâna când legumele se patrund. Adauga lintea și lasa sa se patrunda.

3 Curața cartofii de coaja, asezoneaza cu sare și piper, adauga laptele și uleiul de masline. Zdrobește și amesteca pentru a obține un piure.

4 Pune legumele într-un vas și așaza deasupra piureul și da la cuptor ca sa se rumeneasca. Servește presarata cu ceapa verde.

Poți savura și una dintre aceste placinte de post pe care le-am pregatit pentru tine!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Culinar