Plăcintă de brânză dulce, cu stafide
Plăcinta de brânză dulce este un desert delicios pe care cu siguranță foarte mulți oameni l-au gustat. Este unul care-mi amintește de copilărie. Iată cum îmi place mie s-o fac:
foto plăcintă cu brânză dulce și stafide via Shutterstock
* iese o tavă medie de plăcintă * timp de preparare 40 de minute
INGREDIENTE
Un pachet de foi de plăcintă
1,5 kg brânză dulce (de vaci)
O esență de vanilie
200 g stafide
12 linguri de zahăr tos
O linguriță de coajă rasă de lămâie
5 ouă
3 linguri unt pentru uns foile de plăcintă
Pentru ornat:
Zahăr pudră cu un pic de scorțișoară (opțional)
MOD DE PREPARARE
Încălzește cuptorul la 180 de grade și unge cu unt tava în care vei face plăcinta. Topește cele 3 linguri de unt și lasă la răcit.
Într-un castron încăpător amestecă brânza de vaci cu stafidele, zahărul, esența de vanilie și coaja rasă de lămâie. După ce se omogenizează adaugă ouăle, pe rând, și amestecă bine.
În tava unsă, întinde câteva foi de plăcintă (un strat grosuț, fiind fundul plăcintei), apoi intinde un strat de 2 centimetri de brânză de vaci. Pe deasupra întinde încă 2-3 foi de plăcintă unse, apoi unge-le și pe partea cealaltă și mai întinde un strat de brânză de vaci. Pe deasupra mai pune câteva foi de plăcintă (3-4) și mai unge cu unt – nu este obligatoriu să faci mai multe straturi de plăcintă, ci poți întinde toată umplutura, iar apoi să pui 'capacul' plăcintei. Apoi dă tava la cuptor pentru 25-30 de minute, până ce devine aurie pe deasupra.
Servește cu zahăr pudră amestecat cu puțină scorțișoară, dacă îți este pe plac.
Dacă vrei și tu ceva bun, trebuie să încerci și această rețetă de placinta cu branza de vaci!