Este un desert impresionat și care nu se face atât de greu pe cât ar putea părea. Iată cum faci turnul St. Honore din choux (Croque-en-bouche sau croquembouche), ca să-ți impresionezi invitații:
* 20 de porții * timp de preparare 50 de minute + timp de asamblat
INGREDIENTE
Pentru choux:
170 g unt
200 g faina integrala
6 oua mari, batute
Pentru cremă:
4 linguri zahăr pudră
100 g zahăr tos
ornamente aurii comestibile (opțional)
500 ml frișcă lichidă, bătută ușor, pentru umplut choux-urile.
MOD DE PREPARARE
Pentru choux:
Încinge cuptorul la semnul 7/2200C. Unge cu grasime 2 tavi de copt. Încalzește untul cu 200 ml apa și adu la punctul de fierbere. Oprește flacara și adauga toata faina și amesteca viguros. Lasa sa se raceasca complet. Încorporeaza pe rând ouale. Pune aluatul în cornet și elimina pe cât posibil aerul din interior. Toarna mici gramajoare pe tava la distanța unele de altele. Cu degetul înmuiat în apa netezește suprafața. Da la cuptor 20-25 min, pâna când se rumenesc. Lasa sa se raceasca pe gratar metalic.
Pentru cremă:
Într-un vas pe foc mic pune zaharul la topit, amestecând pentru a obține un caramel blond. Umple choux-urile răcite cu frișcă (sau orice altă cremă preferată). Înmoaie fiecare profiterol în caramel și monteaza piramida lipind choux-urile unele de altele. Stropește cu caramelul ramas și orneaza cu steluțe aurii.