Piept de pui cu varza si paste

Crocanta la suprafata, dar bine patrunsa, carnea de pui formeaza o combinatie perfecta cu pastele, costita, varza si condimentul cel mai potrivit: tarhonul.

Timp de gatit: 25 min; l 830 calorii, 49 g grasimi per portie

Ingrediente pentru 4 portii :

  • 4 bucati piept de pui (cu pielite cu tot)
  • 4 linguri ulei de masline
  • 250 g paste ("pene")
  • 150 g costita, taiata felii
  • 1/2 varza, taiata fideluta
  • 10 fire ceapa verde, taiate segmente
  • cateva fire de tarhon

Mod de preparare:

1 Preincalziti cuptorul la semnul 7/220 grade C. Intr-o tava de friptura, asezati pieptul de pui (cu pielita in sus), presarati un praf de sare si piper si stropiti cu 2 linguri de ulei. Dati la cuptor 15 minute, asezand tava pe gratarul de sus, pentru ca pielita sa se rumeneasca bine si carnea sa se patrunda.
2 Intre timp, fierbeti pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj, pana devin al dente. Incingeti uleiul ramas intr-o tigaie si prajiti feliile de costita pana devin crocante. Adaugati varza si ceapa verde si continuati sa prajiti, amestecand incontinuu, timp de 2 minute. Scurgeti pastele de apa si amestecati-le cu costita, varza, ceapa, tarhonul si tot sucul de la friptura, scurs in tava. Potriviti de sare si piper negru, proaspat macinat. Serviti pieptul de pui asezat deasupra pastelor.

 

Pofta buna!

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare