Piept de pui marinat cu salata de castraveti

Aceasta marinata exotica are un gust la fel de bun si atunci cand o prepari din carne de porc; si castravetii pot fi inlocuiti cu orice alta salata verde.
4 portii
Timp de gatit: 25 min
255 calorii, 9 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 1 lingura ghimbir, razuit (sau pudra)
  • 2 catei de usturoi, taiati felii
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura visinata
  • 4 bucati piept de pui

Pentru salata:

  • 1 castravete taiat in doua, pe lungime, fara seminte si taiat felii
  • 1 ardei iute, taiat felii, fara seminte
  • 3 linguri otet
  • 1/2 lingurita zahar tos

Mod de preparare:

1 Pentru marinata, amesteca ghimbirul si usturoiul intr-un bol. Adauga sosul de soia, visinata si mierea. Cresteaza pielitele si pieptul de pui si adauga-l in marinata. Amesteca bine, acopera vasul cu un capac si lasa sa stea la marinat minimum 30 minute sau in frigider, peste noapte.
2 Pentru salata, amesteca toate ingredientele si presara sare. Lasa minimum 10 minute inainte de a servi.
3 Intre timp, incinge uleiul intr-un vas si prajeste pieptul de pui, la inceput cu pielita in jos, la foc mic, timp de 5-6 minute pe fiecare parte, pana cand se patrunde complet. Serveste cu salata de castravete si cu garnitura de orez fiert la aburi.

Pofta buna!

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare