Pavlova cu fructe alcoolizate
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2013/10/DESERT.jpg)
10 porţii • Gata în 1 oră şi 40 minute, plus timp de răcire • 562 calorii per porţie 39 g grăsimi
Ai nevoie de:
600 ml frişcă lichidă
4 linguri zahăr pudră
2-4 linguri coniac, kirsch sau Brandy
PENTRU BEZEA
4 albuşuri mari la temperatură camerei
225 g zahăr tos
1 linguriţă oţet de vin alb
2 linguriţe amidon
100 g migdale măcinate
2 linguri fulgi de migdale – opţional
PENTRU UMPLUTURĂ
400 g vişine în alcool
2 pere, tăiate felii
250 g prune, tăiate felii
1 linguriţă esenţă de vanilie
Iată cum o poţi prepara!
1 Încinge cuptorul la semnul 1/130°C. Tapetează tava de copt cu hârtie pergament. Pune albuşurile într-un bol larg şi bate-le cu ajutorul telului electric la viteză mare până când obţii o spumă tare.
Adaugă treptat câte 2 linguri de zahăr tos şi bate până când se dizolvă complet. Spuma pentru bezea trebuie să fie lucioasă.
Adaugă oţetul, amidonul şi migdalele măcinate şi amestecă pentru a se combina.
2. Pune spuma cu o lingură metalică mare în tava de copt, în formă de cerc de 25 cm. Presează centrul cercului cu dosul lingurii şi presară fulgii de migdale.
Dă la cuptor 1 oră şi 30 minute, apoi opreşte flacară şi lasă să se răcească complet. Aşază bezeaua pe platoul de servit.
3. Scurge vişinele de alcool şi fierbe lichidul până când devine siropos. Adaugă perele şi prunele şi fiebe-le 5 minute.
Ia vasul de pe foc şi adaugă esenţa de vanilie şi vişinele şi apoi lasă să se răcească.
4. Bate frişca spumă şi adaugă zahărul pudră şi alcoolul. Aşază frişca bătută în central bezelei şi pune deasupra fructele. Serveşte.
Pont! Asigură-te că bolul în care baţi albuşurile este perfect curat, altfel spuma pentru bezea nu va fi tare şi va cădea.
Vezi şi Chec cu zmeură şi glazură de ciocolată albă