Este încântator atât pentru ochi cât şi pentru papilele gustative. Iată de ce ingrediente ai nevoie:
• 12 porţii • Gata într-o oră şi 45 minute
■ 125 g unt înmuiat la temperatura camerei
■ 125 g zahăr tos
■ 3 ouă
■ 175 g făină cu factor de creştere
■ 1⁄2 linguriţă praf de copt
■ 1 linguriţă esenţă de vanilie
■ 1 lingură lapte
■ 125 g zmeură proaspată sau decongelată
■ 75 g ciocolată albă, ruptă bucăţi
PENTRU ORNAT
■ 75 g ciocolată albă
■ zmeură proaspată sau decongelată
1 Încinge cuptorul la semnul 3/170°C.
Unge cu unt şi tapetează cu 2 straturi de hârtie de copt o formă de chec de 1 litru.
Într-un bol larg combină energic cu ajutorul telului electric 3-4 minute untul, zahărul, ouăle, praful de copt, vanilia, laptele, până când amestecul se deschide la culoare.
Adaugă zmeura şi ciocolată şi amestecă delicat.
2 Toarnă compoziţia în formă, nivelează suprafaţa şi dă la cuptor acoperit cu hârtie de copt 40 minute.
Îndepartează hârtia de copt şi continuă să ţii la cuptor 20-30 minute, pâna când devine elastic şi scobitoarea înfiptă iese curată.
Lasă să se răcească în forma 15 minute înainte de a transfera pe gratarul metalic ca să se răcească complet.
3 Pune ciocolata într-o pungă de plastic închisă ermetic şi cufund-o în apă caldă.
Apa nu trebuie să fie fierbinte ca să nu se „taie ciocolata.
4 Aşază checul pe platoul de servit. Taie punga într-un colţ mic şi ornează checul cu ciocolată topită. Presară fructele deasupra şi serveşte.
Vezi şi Ruladă de ciocolată