Pastrama de rata cu sos brun

5 portii
Timp de gatit: 45 min. plus timp de fragezit

Ingrediente:

  • 500g piept de rata
  • 500ml vin alb, sec
  • o lingurita boabe piper
  • o lingurita cimbru, uscat
  • o lingurita boia dulce
  • un praf de sare

pentru sos

  • 2 linguri zahar
  • 100ml ketchup
  • 50ml smantana
  • o portocala, curatata de coaja si taiata cuburi
  • un grepfrut mic, curatat de coaja, taiat cuburi
  • un mar, curatat de coaja si seminte, taiat cuburi
  • un praf de sare si piper
  • boabe de struguri (optional)

Mod de preparare:

Puneti pieptul de rata intreg la fragezit intr-un castron, apoi adaugati piperul, sarea, cimbrul, boiaua si vinul. Acoperiti si lasati la rece (10 grdC) timp de 3 zile. Taiati pieptul felii groase de cca 5mm.

Sosul:
Caramelizati zaharul, adaugati condimentele, ketchup-ul, smantana, fructele si 200ml apa. Fierbeti timp de 15-20 minute, pentru a obtine un sos. Daca folositi citrice din conserva, puteti inlocui apa cu zeama compotului.

Serviti feliile de piept de rata cu sos deasupra – dupa preferinta: cald sau rece.

Reteta furnizata de restaurantul Burebista din Bucuresti. Foto: Radu Grozescu pentru Avantaje

Pofta buna!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare