4 porții gata în 20 de minute, 429 calorii per porție, 7,5 g grăsimi, 69 g carbohidrați
– 100 g conservă de ton în ulei (păstrează deoparte puțin ulei)
– 2 căței de usturoi, zdrobit
– 2×400 g conserve de roșii în suc
– 100 g măsline feliate
– 2 linguri capere, clătite sub jet de apă rece
– O mână de busuioc proaspăt
– 300 g paste
– 50 g cașcaval și caș răzuit
– O mână de pesmet
1 Încinge grillul la temperatura maximă. Într-un vas pune puțin ulei de la conserva de ton și sotează usturoiul. Stinge cu roșiile și fierbe înăbușit 15 min. Adaugă tonul, busuiocul și caperele, sare și piper.
2 Între timp, fierbe pastele în apă cu sare. Scurge-le și adaugă sosul de roșii. Încălzește complet și apoi pune într-un vas rezistent la cuptor, presară brânza și pesmetul și dă la grill până când se topește.
Sursa foto: 123rf.com