Bezea cu zmeură
![Bezea cu zmeură](https://thumbor.unica.ro/unsafe/480x270/smart/filters:format(webp):contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2015/09/bezea-cu-zmeura.jpg)
12 porții gata într-o oră + timp de răcit 20 de minute, 184 calorii per porție, 6 g grăsimi, 28 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării bezelei cu zmeură
– 4 albușuri
– 225 g zahăr tos
– 1 linguriță amidon combinat cu 1 linguriță oțet
– 3 linguri zmeură congelată uscat, zdrobită
– 75 ml frișcă lichidă
– 250 ml cremă de ou – de cumpărat
– ½ linguriță esență de vanilie
– 300 g zmeură
– 25 g fistic, tocat
Cum prepari bezeaua cu zmeură
1 Încinge cuptorul la semnul 1/130°C. Tapetează cu hârtie de copt două tăvi de copt.
2 Bate albușurile spumă cu telul electric la viteză mică până când spuma începe să se formeze și apoi cu viteză maximă. Adaugă zahărul câte 1 lingură deodată, până când spuma devine lucioasă. Adaugă amidonul și zmeura congelată uscat.
3 Desenează pe hârtia de copt 3 dreptunghiuri de 25×10 cm. Umple cornetul cu spuma și toarnă cu ștuț plat segmente ca să umpli dreptunghiurile. Dă la cuptor 1 oră, apoi oprește flacăra și lasă tăvile în interior să se răcească și să se usuce.
4 Bate frișca spumă și combină cu crema de ou și vanilia. Unge cu jumătate din cantitate un dreptunghi de bezea, presară 1/3 din zmeură și puțin fistic. Repetă procedeul cu restul foilor de bezea și crema. Ornează cu mini bezele, zmeură și fistic.
Ce nu trebuie sa ratezi? O dulceata de zmeura facuta in casa!