Paste cu sos de roșii și legume
:quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2016/04/paste-cu-sos-de-rosii-si-legume.png)
4 porții gata în 25 minute, 442 calorii per porție, 6 g grăsimi, 73 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării pastelor
350 g paste penne
1 lingură ulei de măsline
1 ceapă roșie, tocată
1 cățel usturoi, zdrobit
400 g conservă roșii în sos
200 g ton în conservă, scurs de lichid
200 g fasole verde, din conservă
200 g roșii cireașă, tăiate în două
1-2 linguri măsline negre
2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat
Cum prepari pastele cu sos de roșii și legume
1 Fierbe pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor înscrise pe ambalaj, până când aproape se pătrund.
2 Între timp, încinge uleiul și prăjește ceapa 3 min, până când se rumenește. Adaugă usturoiul și prăjește 1 min. Stinge cu roșiile în sos, adu la punctul de fierbere și micșorează flacăra. Fierbe înăbușit 10 min. Adaugă tonul și ține pe foc până când se încinge complet.
3 În vasul cu sos adaugă pastele și fasolea verde, scursă de lichid. Adaugă măslinele, roșiile cireașă și pătrunjelul, amestecă și servește.