Paste carbonara cu fructe de mare
Fructele de mare congelate sunt o sursă importantă de nutrienți și arome specifice, la un preț rezonabil.
2 porții gata în 25 minute, 983 calorii per porţie
Ingrediente necesare preparării de paste carbonara cu fructe de mare
30 g unt
1 fir praz, tăiat felii
75 g costiță, tăiată cuburi
150 g scoici St Jacques, decongelate
6 buc creveți uriași, decongelați
150 ml lapte
1 cățel usturoi, zdrobit
15 g făină
100 ml frișcă lichidă
150 g paste uscate – linguine
Cum prepari pastele cu fructe de mare
1 Într-un vas topește 15 g unt și prăjește prazul 5-10 minute; lasă deoparte. Prăjește costița crocant.
2 Opărește scoicile și creveții cu laptele şi cu usturoiul 3-4 minute. Lasă deoparte pe hârtie absorbantă și păstrează laptele.
3 Prepară sosul bechamel: topește untul, adaugă făina și prăjește 3 minute. Stinge cu lichidul păstrat deoparte, completat cu lapte până la 200 ml, amestecă și lasă să fiarbă 2 minute. Adaugă fructele de mare, frișca lichidă și aproape tot prazul.
4 Fierbe pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor înscrise pe ambalaj și apoi scurge de lichid. Adaugă sosul, amestecă și servește cu prazul rămas și costița.
Sursa foto: 123rf.com