Paste carbonara cu fructe de mare

paste carbonara cu fructe de mare

Fructele de mare congelate sunt o sursă importantă de nutrienți și arome specifice, la un preț rezonabil. 

paste carbonara cu fructe de mare

2 porții gata în 25 minute, 983 calorii per porţie

Ingrediente necesare preparării de paste carbonara cu fructe de mare

30 g unt

1 fir praz, tăiat felii

75 g costiță, tăiată cuburi

150 g scoici St Jacques, decongelate

6 buc creveți uriași, decongelați

150 ml lapte

1 cățel usturoi, zdrobit

15 g făină

100 ml frișcă lichidă

150 g paste uscate – linguine

Cum prepari pastele cu fructe de mare

1 Într-un vas topește 15 g unt și prăjește prazul 5-10 minute; lasă deoparte. Prăjește costița crocant.

2 Opărește scoicile și creveții cu laptele şi cu usturoiul 3-4 minute. Lasă deoparte pe hârtie absorbantă și păstrează laptele.

3 Prepară sosul bechamel: topește untul, adaugă făina și prăjește 3 minute. Stinge cu lichidul păstrat deoparte, completat cu lapte până la 200 ml, amestecă și lasă să fiarbă 2 minute. Adaugă fructele de mare, frișca lichidă și aproape tot prazul.

4 Fierbe pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor înscrise pe ambalaj și apoi scurge de lichid. Adaugă sosul, amestecă și servește cu prazul rămas și costița.

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Culinar