Rețeta de pască fără aluat

Se pare că rețeta de pască fără aluat este cea mai dorită rețetă acum în preajma Paștelui. Și pentru că pasca cu brânză este un preparat care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște, iar varianta clasică nu te mai încântă, poți încerca o rețetă de pască cu brânză, fără aluat.

Pasca cu brânză fără aluat este de fapt… cheesecake

Tradiția ca pe masa de Paște să se afle și pasca vine de la evrei. Legenda spune că aceștia, grăbindu-se să plece spre Egipt, nu au mai avut timp să dospească aluatul pentru a face pâine și astfel a luat naștere pasca. Pentru evrei, acest preparat se mai numește și pâinea sărmanilor'.
Dacă în acest an vrei să încerci ceva nou în materie de preparate culinare, dar nu vrei să pierzi farmecul tradițiilor, poți găti o rețetă de pască mai aparte. Pasca cu brânză fără aluat este o rețetă delicioasă și care se prepară foarte simplu. Chiar dacă pasca tradițională este cea cu aluat, adevărul este că e ceva de muncă la ea. Și asta deoarece se face cu aluat de cozonac, care trebuie frământat. Care durează ceva timp să îl prepari… În cazul în care te și pricepi. Rețeta de pască de mai jos este una fără aluat și seamănă mai degrabă cu un cheesecake. O vei prepara în doi timpi și trei mișcări și 100% îți va reuși.

Ingrediente

 700 g de brânză de vaci
 150 g de stafide hidratate în 100 ml de vișinată sau orice tărie aromată ai prin casă
 150 g de făină
 5 ouă
 1 linguriță de esență de vanilie
 9 linguri de zahăr
 1 linguriță de coajă rasă
de lămâie
 1 linguriță de zeamă de lămâie
 1 plic de praf de copt
 1 praf de sare
 extra făină și unt pentru tapetat forma în care va
fi gătită pasca

Mod de preparare

Pentru început, trebuie să separi gălbenușurile de albușuri și să scurgi foarte bine brânza de vaci. După ce ai făcut acest lucru, pune într-un vas gălbenușurile, brânza de vaci, coaja de lămâie, stafidele, cu tot cu alcoolul în care au stat, și esența de vanilie și amestecă totul cu ajutorul unui mixer. În momentul în care ai obținut o compoziție omogenă, adaugă făina, sarea și praful de copt. Amestecă încet astfel încât să nu se facă cocoloașe. Lasă această compoziție de-o parte și bate albușurile de ou spumă, alături de un vârf de cuțit de sare și de zeama de lămâie. Când aproape s-au întărit, adaugă zahărul și amestecă în continuare până când consistența amestecului îți va permite să întorci castronul cu susul în jos, fără să pice compoziția din interior. Adaugă cantitatea de albușuri bătute spumă peste amestecul inițial. Tapetează o formă rotundă de copt cu făină și unt și adaugă compoziția. Introdu la cuptor preparatul la o temperatură de 180 de grade, timp de 15 minute, după care scade temperatura la 150 de grade și lasă pasca să se coacă încă 35-40 de minute. După ce este gata, scoate-o din cuptor, las-o o perioadă să se răcească și apoi servește-o tăiată în bucăți. Poftă bună!

Dieta cu mămăligă. În doar o lună vei fi mai slabă cu 15 kilograme

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Culinar