Pannacotta cu vanilie și ceai verde à la Jamie Oliver
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2014/07/pannacotta.jpg)
Pannacotta se face cu lapte și frișcă și este delicioasă. Fiecare bucățică se topește în gură.
* 4 porții * timp de preparare 1 h 30 minute
INGREDIENTE
100 ml lapte
1 esență de vanilie sau un baton de vanilie
3 pliculețe de ceai verde
350 ml frișcă lichidă
1 și ¼ foi de gelatină
70 g zahăr pudră
Pentru servit
30 g zahăr cristale
150 ml apă
1 lingură cacao
100 g ciocolată neagră
MOD DE PREPARARE
1. Într-o oală mică pune la fiert laptele, esența de vanilie, ceaiul și jumătate din cantitatea de frișcă lichidă. Lasă oala pe foc mic spre mediu timp de 10 minute. Ar trebui să scadă cam o treime din cantitate. În același timp, pune gelatina la înmuiat în apă rece.
2. Ia oala de pe foc și scoate pliculețele de ceai. Adaugă gelatina și amestecă până se dizolvă complet.
3. Lasă amestecul să se răcească un pic, apoi dă oala la frigider. Amestecă din când în când și vei știi că este gata când se formează un strat fin pe lingură.
4. Bate zahărul pudră cu restul de frișcă lichidă, apoi adaug-o pe aceasta în crema de la frigider. Toarnă crema rezultată în patru pahare de înghețată (dacă nu ai poți folosi pahare mici au cești de cafea) și dă-le la frigider să se răcească timp de cel puțin o oră.
5. Pentru servit se face un sos de ciocolată (desigur, opțional, însă merge foarte bine cu aroma de ceai verde): amestecă zahărul cu cacaoa într-o oală pe care o pui pe foc și lași ca cele două ingrediente să fiarbă. Apoi ia oala de pe foc și adaugă ciocolata neagră ruptă în bucățele și amestecă până se topește complet. Înainte de servire, mai poți încălzi un pic sosul de ciocolată.
Ca să scoți pannacotta din cănuțe sau pahare, pune-le pe acestea în apă fierbinte timp de câteva secunde, apoi întoarce-le pe farfurie.
Poftă bună!