Pâine făcută în casă fără dospire fără frământare. Rețeta simplă
Cea mai simplă rețetă de pâine o poți pregăti și tu acasă. Aluatul se face ușor, nu e nevoie să îl lași la dospit, nici să-l frămânți vârtos.
Pâinea făcută în casă, fără dospire, fără frământare se pregătește în aproximativ 10-15 minute, apoi stă la cuptor în jur de 55 de minute. Rețeta îi aparține celebrului bucătar Jamie Oliver.
“Pâinea pe care am făcut-o cel mai des în ultimii 4 ani. Că-i gata de pus în cuptor în 15 minute și nu are nevoie nici de dospire, nici de frământare. Rețeta e de la Jamie Oliver.
Ai nevoie de:
100 g făină albă
250 g făină integrală
50 g fulgi de ovăz
1 linguriță bicarbonat de sodiu
1 linguriță sare
1 linguriță zahăr
1 ou
1 sticlă de lapte bătut (330 g)
– dacă n-ai lapte bătut, poți amesteca 250 de g iaurt cu 70 de g lapte”
Citește rețeta de pâine făcută în casă AICI.