Negresă de ciocolată cu zmeură, răsfățul dulce al papilelor gustative
Ai poftă de ceva dulce? Înainte de a da fuga la supermarket și de a cumpăra tot ce-ți pică în mână la raionul de dulciuri, încearcă rețeta pe care ți-o propunem noi. Negresa de ciocolată cu zmeură este un desert foarte fin și delicios.
Îți va lua ceva timp să o prepari, dar rezultatul final merită tot efortul.
Ingrediente necesare preparării negresei
– 120 g ciocolată neagră
– 180 g unt
– 250 g zahăr
– 3 ouă
– Un pliculeț zahăr vanilat
– 240 g făină
– Jumătate linguriță de sare
Pentru topping, vei avea nevoie de încă 3 ingrediente:
– 60 g dulceață sau gem de zmeură
– 180 g ciocolată obișnuită
– 180 g frișcă
Cum prepari negresa de ciocolată cu zmeură
Înainte de a începe prepararea negresei, aprinde cuptorul.
Acum te poți apuca de pregătirea propriu-zisă a prăjiturii: pune ciocolata neagră și untul într-un vas pe care îl vei introduce în cuptorul cu microunde pentru 2-3 minute, timp în care untul se va topi complet. Evident, poți face acest lucru și pe aragaz. Scoate recipientul și amestecă foarte bine cele două ingrediente, până când se topește și ciocolata și obții o cremă.
Transferă această cremă în vasul mixerului și adaugă zahărul. Mixează până când zahărul se topește complet, apoi adaugă ouăle și vanilia. Amestecă din nou cu ajutorul mixerului până când obții o compoziție pufoasă. Adaugă făina și încorporeaz-o ușor în aluat, după care mixează încă 30 de secunde.
În tava în care vei prepara delicioasa negresă de ciocolată cu zmeură introdu o folie de aluminiu, pe care o vei unge cu unt. Toarnă aluatul în tavă și introdu-l la cuptor pentru 30-35 de minute. După scurgerea timpului, scoate negresa din cuptor și las-o să se răcească în tavă. Când s-a răcit, unge aluatul cu dulceață de zmeură cu ajutorul unei spatule.
Lasă tava deoparte și apucă-te de prepararea toppingului. Într-un vas termorezistent pune ciocolata și frișca și introdu vasul în cuptorul cu microunde timp de 2 minute până când în compoziție încep să se formeze bule, ca și cum ar fierbe. Scoate vasul din cuptor și amestecă în el până ce ciocolata se topește complet, iar compoziția devine cremoasă. Amestecă toppingul în cercuri concentrice, începând din centrul vasului. Toarnă toppingul peste blatul acoperit deja cu dulceață de zmeură și întinde-l pe toată suprafața prăjiturii cu ajutorul unei spatule.
Negresa de ciocolată cu zmeură este aproape gata. Nu mai este nevoie decât să stea aproximativ o oră la frigider, până când stratul de ciocolată de la suprafață se întărește. Porționeaz-o folosind un cuțit lung și foarte bine ascuțit.
Iti recomandam si aceasta reteta de negresa de post