Prăjitura Doboș

Când a fost ultima oară când ai mâncat prăjitura Doboș? Eu imi amintesc de serile când mergeam la cofetărie cu familia și ne alegeam prăjituri delicioase din vitrină. Cum se face prăjitura:
dobos ava
INGREDIENTE
● 15 linguri lapte
● 15 linguri zahăr
● 2 ouă
● 9 linguri smântână
● 150 g margarină
● o linguriţă amoniac
● făină cât cuprinde
Pentru cremă:
● 2 gălbenuşuri
● un pachet unt
● 100 g zahăr pudră
● 2 linguri cacao
Pentru decor:
● 100 g ciocolată
MOD DE PREPARARE
1. Se amestecă toate ingredientele pentru foi până se obține un aluat, care se împarte în cinci. Se întind foi foarte subţiri care se coc pe dosul tăvii câte 5 minute fiecare.
2. Pentru cremă, se mixează bine untul cu zahărul pudră, după care se adaugă cacaua şi cele două gălbenuşuri.
3. Se ung foile de doboş cu cremă şi se lasă până a doua zi să se înmoaie. Se ornează cu ciocolată topită.

 

O rețetă Libertatea pentru Femei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Culinar