Moartea începe în colon, așa spune un laureat al Premiului Nobel pentru Medicină. Iată de ce

Moartea începe în colon', așa spune Elie Metchnikoff, laureat al premiului Nobel pentru Medicină. Alimentația este prima greșeală pe care o face omul modern în alegerile sale. Deteriorarea sănătății este o consecință a unui stil de viață haotic care nu respectă principiile de bază ale unui organism sănătos.


În ziua de azi, oamenii asimilează doar 10% din nutrienții din hrană.  Acest lucru se datorează formării, de-a lungul timpului, a unei 'plăci de mucoid', ce reprezintă un amestec de materie parțial digerată și în stare de putrefacție, amestecată cu substanțe toxice și medicamente, și închegată cu mucus întărit ce se depune pe peretele intestinului. De-a lungul timpului, această teacă poate ajunge să cântărească între 2 și 11 kg de reziduuri metabolice!  Aceste încrustații ajung să se întărească și să se comporte ca un 'perete despărțitor' între intestin și hrană, împiedicând astfel procesul de asimilare al hranei. Aceasta va face ca, oricât de sănătoasă ar fi mâncarea nostră, oricâte suplimente nutriționale i-am adăuga, să fie în zadar dacă asimilarea acestora este împiedicată de o placă mucoidală consistentă.

De ce se spune că moartea începe în colon?

Alimentele prăjite, bogate în amidon, cu aditivi, cu multe proteine îngreunează foarte mult placa de mucoid, astfel încât aceasta ajunge să apese pe  organele din vecinătate (ficat, vezică biliară). Un colon intoxicat are consecințe nefaste asupra organismului.

Toxinele din colon se răspândesc în tot corpul  și  se fixează în țesuturi și intoxicând progresiv țesutul cerebral.

Iată semnele pe care ți le dă organismul când colonul tău este încărcat:

  •    –slăbiciune și lipsă de vigoare;
  •    – digestie proastă: balonare, diaree, constipație, grețuri;
  •    – respirație grea, transpirație cu miros neplăcut, depozite albicioase pe limbă;
  •    – obezitate sau abdomen proemient;
  •    – insomnii, cearcăne;
  •    – par casant, piele uscată, acnee;
  •    – dureri de cap sau de spate;
  •    – stare generală proasă; somnolență

Soluția: Fibrele Vegetale 

O recomandare majoră a cercetătorilor cu privire la reducerea riscului de apariție a cancerului de colon este adoptarea unei diete bogată în fibre. O cantitate de minimum 35 grame de fibre pe zi reduce cu mai mult de 40% riscul apariției cancerului de colon. Aportul de fibre poate fi adus prin pâinea integrala, făina de ovaz, orezul brun și cereale integrale (precum fulgii de grâu). Spanacul, mazărea, salata verde și varza furnizează nutrienți și sunt surse grozave de fibre solubile și insolubile. Spirulina, prin conținutul de clorofila, determina curatarea tractului intestinal și repară țesuturile compromise. Merele, strugurii și alte fructe pe bază de apă, precum pepenele rosu, îți spală' sistemul de paraziți și de toxinele ce favorizează instalarea bolilor. Sucul de fructe și legume furnizează colonului și întregului corp vitaminele necesare, te scapă de excesul de materiale – fecale și controlează eliminarea lor.

Foto: Shutterstock

Citește și:

Clipa nefastă. Momentul ZERO al apariției cancerului în organism

Riscurile majore ale mâncatului la ore târzii. De ce acest obicei poate favoriza apariția cancerului?

Semnele care te ajută să recunoști mai ușor deficiența de magneziu. Cum rezolvi această problemă?

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Cancerul de colon