Și doctorii se îmbolnăvesc de cancer… Monica Pop, reputat medic oftalmolog s-a luptat prin toate forțele cu boala

Se știe deja că numărul persoanelor diagnosticate cu cancer este în continuă creștere. Boala secolului nu iartă pe nimeni. Celebra doctoriţă Monica Pop este dovada că nici medicii nu sunt scutiţi de această cumplită maladie… Ceea ce știu ei și militează prin toate mijloacele să aflăm și noi, este că rata de supravieţuire crește atunci când cancerul este diagnosticat la timp și tratat conform protocoalelor medicale. 

Apare în presă și la televizor, are cont și e activă pe reţelele sociale și continuă să profeseze în ciuda problemelor de sănătate cu care s-a confruntat în ultimii ani. Monica Pop, renumită ca medic oftalmolog, nu s-a dat nicio clipă bătută în lupta cu cancerul. A suferit patru operaţii, a trecut prin ședinţe cumplite de chimioterapie despre care se știe că nu sunt ușor de suportat și a mers de fiecare dată înainte. Doar înainte. Nu există o altă ţintă pentru ea mai presus decât viaţa.

Monica Pop, diagnostic crunt: cancer de colon

A fost diagnosticată cu cancer de colon după o serie de investigaţii efectuate de către un medic, fost coleg de facultate cu ea. Deși medic la rândul său, Monica Pop nu s-a autodiagnosticat. Ar fi putut să o facă, dacă ne gândim la zecile sau sutele de tratate de medicină pe care le-a studiat plus numeroșii ani de experienţă ca medic în spital. La rândul său a diagnosticat și a încurajat pacienţii diagnosticaţi cu cancer să își păstreze speranţa.

Ca un simplu om diagnosticat cu cancer, Monica Pop a urmat procedura medicală, având încredere în tratamentele din prezent și a învins. I-a fost greu, a suportat dureri, intervenţii, zeci de analize. A slăbit nefiresc și a suferit ca orice om de rând afectat de o boală, dar nu i-a dat voie cancerului să îi controleze mintea. Așa cum a declarat în repetate rȃnduri în presă, a încercat să își construiască un mod de gândire pozitiv, concentrat pe soluţii, nu pe boală. După cele patru intervenții chirurgicale, datorate tumorilor care recidivau, doctorița Pop se declară astăzi o învingătoare.

A continuat să lucreze în spital, fiind medic și pacient în același timp, un exemplu de urmat pentru multe persoane aflate în aceeași situaţie. Pentru celebra doctoriţă Monica Pop cancerul este o boală ca oricare alta, perfect tratabilă. În apariţiile sale publice vorbește despre rata crescută de supravieţuire a pacienţilor cu cancer. În plus, este dovada vie că medicii se pot îmbolnăvi, dar și că există soluţii care dau rezultate.

Foto: Facebook

Citește și:

EXCLUSIV AVANTAJE Poveștile supraviețuitoarelor cancerului de sân, relatări singulare prin trăirile, spaimele și încercările unei maladii groaznice

Peste 3000 de femei sunt așteptate în țară să beneficieze de ecografii mamare gratuite

Cancer de colon, afecțiunea care are simptome înșelătoare. Cum îl depistezi la timp?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Cancerul de colon