Riscurile majore ale mâncatului la ore târzii. De ce acest obicei poate favoriza apariția cancerului?

Mâncatul la ore târzii implică o mulțime de riscuri și dacă până acum era luată în calcul doar problema acumulării kilogramelor în plus, studiile recente leagă acest obicei de apariția cancerului.

Programul de lucru al oamenilor a suferit modificări semnificative de-a lungul timpului, ceea ce a făcut ca schimbările să apară și în ceea ce privește programul de masă. Dacă în trecut cele trei mese erau luate la ore fixe, acum tot mai multe persoane ajung să mănânce la ore târzii, cu foarte puțin timp înainte de culcare, iar acest lucru poate avea consecințe grave pe termen lung.

Riscurile majore ale mâncatului la ore târzii

Servirea cinei la ore târzii derutează organismul, iar cercetările realizate de specialiști vorbesc despre o posibilă legătură între acest obicei și apariția cancerului. Mâncatul seara poate perturba ceasul biologic, ceea ce înseamnă că la nivelul organismului pot să apară o serie de dereglări.

Descoperirea a fost făcută de oamenii de știință spanioli, cercetarea realizată de aceștia arătând că persoanele care au servit masa după ora 9 seara, cu două ore înainte de culcare, au avut cu 25% mai multe șanse să dezvolte cancer la sân sau de prostată, potrivit independent.co.uk.

Analizând modul în care mâncatul la ore târzii poate cauza probleme serioase de sănătate, specialiștii au ajuns la concluzia că afecțiunile grave ar putea să apară pentru că este forțată accelerarea metabolismului în momentul în care acesta ar trebui să se odihnească. Schimbările apărute în alimentație pot da organismul peste cap, provocând un  dezechilibru la nivel hormonal. Specialiștii sunt de părere că riscurile sunt mult mai mari în cazul persoanelor al căror job presupune lucratul în timpul nopții și asta pentru că aceste persoane înlocuiesc mesele din timpul zilei cu cele servite la ore târzii din noapte, iar organismul întâmpină dificultăți atunci când vine vorba despre adaptarea la acest program.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ce se întâmplă în organismul femeilor după chimioterapie și radioterapie? Diagnosticul dur care se pune în 80% dintre cazuri

5 schimbări pe care le poți face pentru a preveni cancerul de colon

Carcinomul cutanat este cel mai frecvent cancer de piele. Este mai puțin periculos decât melanomul, dar apare mult mai des

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Sanatate