Semnele care te ajută să recunoști mai ușor deficiența de magneziu. Cum rezolvi această problemă?

De fiecare dată când organismul întâmpină dificultăți și nu funcționează la capacitate maximă, în mod cert există o lipsă acută și care ar trebui remediată rapid. Deficiența de magneziu este una dintre cele mai des întâlnite probleme, aceasta fiind ușor de recunoscut datorită unor semne pe care organismul le transmite.

Pot trece luni bune până când o persoană să depisteze ca la nivelul corpului există o deficiență de magneziu, iar acest lucru se întâmplă pentru că simptomele devin vizibile și deranjante doar în momentul în care această lipsa este acută.

Semnele care te ajută să recunoști mai ușor deficiența de magneziu

Deficiența de magneziu poate să apară din mai multe cauze, iar anumite semne pe care organismul le transmite ne pot ajuta să depistăm mult mai repede această problemă, astfel încât să nu se ajungă la probleme grave de sănătate. Medicii vorbesc despre 7 semne clare care pot anunța o lipsă acută de magneziu.

1. Durerile și crampele musculare

Durerile și crampele musculare pot fi un semn al deficienței de magneziu, iar în cazuri grave, acestea se pot transforma chiar în convulsii. Totuși, specialiștii recomandă investigații suplimentare, aceste manifestări putând să apară și din alte cauze, printre care și problemele neurologice, stresul sau administrarea anumitor medicamente.

2. Tulburări psihice

Când lipsa de magneziu din corp este una foarte mare, există posibilitatea apariției problemelor psihice. Riscul de a dezvolta depresii, stări de anxietate sau chiar disfuncții nervoase este ridicat.

3. Osteoporoza

Osteoporoza este boala care modifică rezistența oaselor, acestea devenind mult mai fragile. De obicei, această afecțiune se dezvoltă în principal la persoanele cu o vârstă înaintată, dar și dacă organismul se confruntă cu un deficit de magneziu sau exercițiile fizice lipsesc cu desăvârșire.

4. Oboseala cronică

Epuizarea fizică, slăbiciunea și oboseala cronică sunt alte trei semne importante care pot anunța lipsa magneziului din organism. Dacă simptomele persistă, chiar și atunci când orele de odihnă sunt respectate, este nevoie de consultul unui medic specialist.

5. Tensiune arterială crescută

Testele realizate în laborator pe animale au arătat că atunci când în organism nu există o cantitate suficientă de magneziu, tensiunea arterială poate depăși limitele normale, acest lucru favorizând dezvoltarea bolilor de inimă.

6. Astmul

După ce au studiat cu atenție ce se întâmplă în corpul bolnavilor de astm, specialiștii au descoperit că aceste persoane prezintă o deficiență de magneziu mult mai mare decât cei care nu suferă de această boală, potrivit healthline.com. Oamenii de știință au legat acest lucru de existența problemelor la nivelul căilor respiratorii.

7. Bătăile neregulate ale inimii

Bătăile neregulate ale inimii reprezintă un simptom grav al deficienței de magneziu. La acestea se pot adăuga durerile în piept, problemele de respirație sau chiar leșinul.

În cazurile mai puțin grave, problema lipsei de magneziu din corp poate fi rezolvată introducând în dieta zilnică anumite alimente. Migdalele, semințele de dovleac, ciocolata neagă sau alunele sunt o sursă naturală importantă de magneziu, iar consumarea lor în mod constant ar putea echilibra organismul.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum îți dai seama dacă ai alergie la soare? Iată care sunt primele simptome

Află cum se transmit infecțiile micotice sau micozele

Riscurile majore ale mâncatului la ore târzii. De ce acest obicei poate favoriza apariția cancerului?

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului