Soluție pentru pacienții purtători de stoma în această perioadă dificilă

După ce au fost diagnosticați cu cancer de colon, dar au primit după operație o nouă șansă la viață, acum, în plină pandemie, cei 30.000 de români care poartă stoma alcătuiesc una dintre categoriile vulnerabile în fața infectării cu noul tip de coronavirus. Pentru a veni în sprijinul lor, o companie medicală a creat o platformă online, unde pacienții primesc sprijin de la distanță pentru a se adapta la această situație. Lansarea a avut loc în cadrul unui webinar la care au participat peste 70 de asistenți medicali din România.

Platforma www.stomaterapie.ro conține peste 100 de articole și tutoriale care prezintă diferite situații cu care se pot confrunta pacienții și soluții pentru depășirea lor. De asemenea, pacienții cu stoma pot primi consultații online în direct de la asistenții medicali. Platforma li se adresează atât celor 30.000 de persoane din România care au trecut printr-un cancer de colon sau rect ori au avut alte afecțiuni care au dus la construirea chirurgicală a unei stome, cât și asistenților medicali și medicilor sau rudelor care îngrijesc un pacient cu stomă. Scopul inițiativei este de a oferi independență în îngrijire persoanelor cu așa numitul „anus contra naturii'

În România sunt aproximativ 30.000 de persoane care trăiesc cu stomă și au nevoie de instruire și ajutor pentru a-și putea desfășura viața în mod normal, astfel încât să evite consecințe grave precum suferința fizica, izolarea socială, depresia, ura față de sine. Datele mai arată că, anual, 10.000 de noi pacienți devin purtători de stoma.

Foto: PR

Citeste și:

Ai amețeli și stări de oboseală cronică? Nu ți se oxigenează creierul? Ce este de făcut?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din #NUcancerului