Mini galete de cartofi cu ardei gras
Coapte în formele de brioșe sunt ideale pentru luat la pachet sau de servit ca atare.
• 6 porții • Gata în 50 min • 255 calorii per porție 10 g grăsimi
INGREDIENTE
■ 500 g cartofi noi, necurățați de coajă
■ 1 lingură ulei de măsline
■ 2 cepe, tocate
■ 1 ardei gras, roșu, tocat
■ 6 ouă, bătute
MOD DE PREPARARE
1 Încinge cuptorul la semnul 4/180°C. Înțeapa cartofii cu furculița de 2-3 ori și da la microunde la temperatura maxima 10 min.
2 Taie cartofii cuburi. Încinge uleiul într-un vas pe foc și prajește ceapa câteva minute. Adauga cartofii și prajește-i 5 min, pâna când se rumenesc. Adauga ardeiul și continua sa ții pe foc 5 min.
3 Bate ouale cu sare și piper. Porționeaza amestecul de cartofi în forma de brioșe unsa cu unt și apoi porționeaza oul batut.
4 Da la cuptor 15 min și apoi lasa sa se raceasca. Scoate-le din forma trecând cu cuțitul paleta în jurul ei și servește cu salata verde.