Mini galete de cartofi cu ardei gras

Coapte în formele de brioșe sunt ideale pentru luat la pachet sau de servit ca atare.

galete-cartofi

• 6 porții • Gata în 50 min • 255 calorii per porție 10 g grăsimi

INGREDIENTE

■ 500 g cartofi noi, necurățați de coajă

■ 1 lingură ulei de măsline

■ 2 cepe, tocate

■ 1 ardei gras, roșu, tocat

■ 6 ouă, bătute

MOD DE PREPARARE

1 Încinge cuptorul la semnul 4/180°C. Înțeapa cartofii cu furculița de 2-3 ori și da la microunde la temperatura maxima 10 min.

2 Taie cartofii cuburi. Încinge uleiul într-un vas pe foc și prajește ceapa câteva minute. Adauga cartofii și prajește-i 5 min, pâna când se rumenesc. Adauga ardeiul și continua sa ții pe foc 5 min.

3 Bate ouale cu sare și piper. Porționeaza amestecul de cartofi în forma de brioșe unsa cu unt și apoi porționeaza oul batut.

4 Da la cuptor 15 min și apoi lasa sa se raceasca. Scoate-le din forma trecând cu cuțitul paleta în jurul ei și servește cu salata verde.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Culinar