Mini brioșe cu prune uscate

mini briose cu prune uscate

6 porții gata în 45 minute, 837 calorii pe porție, 63 g grăsimi, 52g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării mini brioșelor

100 g prune uscate

50 ml coniac

2 linguri cacao

150 g ciocolată amăruie

150 g unt înmuiat, plus pentru uns

85 g zahăr tos

3 ouă mari

3 linguri făină integrală

300 ml frișcă lichidă

1 linguriță zahăr pudră

3 batoane mici de ciocolată

ornamente aurii

Cum prepari mini brioșele cu prune uscate

1 Într-un vas mic pe foc, încălzește prunele cu alcoolul 3-4 minute, până aproape fierbe. Ia vasul de pe foc și lasă deoparte să se răcească. Mărunțește în tocătorul electric pentru a obține o pastă.

2 Încinge cuptorul la semnul6/200 C. Unge cu unt și tapetează cu cacao o formă cu 6 adâncituri pentru brioșe. Topește ciocolata și untul într-un vas; ia vasul de pe foc și adaugă zahărul, ouăle și pasta de prune. Încorporează făina și toarnă aluatul în forme.

3 Dă la cuptor 20-25 minute până când se pătrund. Răstoarnă și lasă deoparte să se răcească.

4 Între timp, bate frișca spumă cu zahărul pudră. Așază câte o lingură deasupra fiecărui pudding și ornează.

Uite 10 rețete cu prune, tocmai bune pentru tine!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar