6 porții gata în 45 minute, 837 calorii pe porție, 63 g grăsimi, 52g carbohidrați
100 g prune uscate
50 ml coniac
2 linguri cacao
150 g ciocolată amăruie
150 g unt înmuiat, plus pentru uns
85 g zahăr tos
3 ouă mari
3 linguri făină integrală
300 ml frișcă lichidă
1 linguriță zahăr pudră
3 batoane mici de ciocolată
ornamente aurii
1 Într-un vas mic pe foc, încălzește prunele cu alcoolul 3-4 minute, până aproape fierbe. Ia vasul de pe foc și lasă deoparte să se răcească. Mărunțește în tocătorul electric pentru a obține o pastă.
2 Încinge cuptorul la semnul6/200 C. Unge cu unt și tapetează cu cacao o formă cu 6 adâncituri pentru brioșe. Topește ciocolata și untul într-un vas; ia vasul de pe foc și adaugă zahărul, ouăle și pasta de prune. Încorporează făina și toarnă aluatul în forme.
3 Dă la cuptor 20-25 minute până când se pătrund. Răstoarnă și lasă deoparte să se răcească.
4 Între timp, bate frișca spumă cu zahărul pudră. Așază câte o lingură deasupra fiecărui pudding și ornează.
Uite 10 rețete cu prune, tocmai bune pentru tine!